Polgárda

Polgárda

Longinus lándzsája (ÉLŐ közvetítés az EP-választásokról)

2014. május 25. - Buday András

Longinus lándzsája: A legenda szerint ez a lándzsa volt az, amelyikkel egy névtelen (ismeretlen, csak feltevések vannak a katona nevére vonatkozólag) római centurió megdöfte a keresztre feszített Jézus holttestét, hogy megbizonyosodjon a halál beálltáról. Nikodémus elbeszélése szerint ezt a katonát Longinusnak hívták.

Na hát Jézusról nem nagyon beszélhetünk a magyar szocioliberális oldal esetében (bár tudjuk, az igazán mélyen hívő, tiszta szívű keresztények csakis ők lehetnek, hiszen soraik is dugig vannak lelkészekkel meg szentemberekkel, ők csak a harácsoló, pedofil egyházat meg a nemzeti és keresztény gondolatokat kisajátító jobboldalt ítélik el!), de ettől függetlenül a párhuzam ül. A már összekovácsolva is harmatgyenge, többszörös alakváltoztatáson is hatástalanul átment MSZP-SZDSZ most újabb kísérletet folytat le: darabjaira szakadva méri fel az erőviszonyokat, hátha így mégis több szerencséjük lesz.

Nem lesz. Tippem:

  • Fidesz: 52% - hangulatjavító intézkedések (Gomba, füves villamos), ígérgetések (devizahitelesek, családi adókedvezmény), csodaszámba menő gazdasági robbanás, ún. mézeshetek, győzteshez húzás.
  • Jobbik: 20% - Kovács Béla talán 1-2% mínusz, de az elkötelezett híveket ez még jobban mozgósítja. Ám így a Fidesztől nem lopnak szavazókat, még az EP-választásra sem.
  • MSZP: 15% - Már a legutóbbi reklámjuk is kb. az 1994-es Zöld Pártéra emlékeztet színvonalban. 20% fölé nem mennek, erre egy sörben is fogadni mernék Kuruccal.
  • LMP: 10% - Mindenki szimpatikus, odamondós kispártja: a "rendes zsidó" megtévesztő képe (trójai faló persze).
  • DK, E-PM meg a többi: 3%. Hatalmas nullák. Aki látta a kampányzáró beszédeket 0 szimpatizánssal, pár sajtóssal, az érzi, mi a helyzet. A pénz elfogyott, a hívek visszabújtak a Sirály-pincékbe. Ennyi volt!

 

Itt a tavasz, gyönyörű az idő, és örvendezzünk! :)))

19:43 (Buday): Én márpedig elemezni fogok, mert rajongóink annyira szeretnék már :)

 

08:10 (trédoff): Szép jó reggelt! A Jobbik megelőzte az MSZP-t, úgy érzem ez a tény többet mond minden szónál

 

22:00 (Kuruc): Csúnyán mellélőttél Bandikám, a zöldMSZP gyengébben szerepelt a jóslatodnál, gondolom most nagyon szomorú vagy emiatt.


18:15 (Buday): 
Jönnek a Mandineren keresztül az előzetes eredmények, sokkolódtam! Pl.:

 

Öt józsefvárosi szavazókör adatai alapján az állás:

 

1. Fidesz-KDNP 47%
2. DK 13%
3. Együtt-PM 13%
4. LMP 11%
5. MSZP 8%
6. Jobbik 8%

 

Jó hír, hogy az MSZP-nek vége. Innen már nincs visszaút, ezt se Miskolc, se Szeged, se Angyalföld nem kompenzálja. Rossz hír, hogy sajnos a DK és az Együtt-PM képében tovább él ő és az SZDSZ is. A Fidesz meg persze örülhet, de nagyon.

 

Na most majd mire fogja az ellenzék a hatalmas bukást? Gerrymandering, torzítás, médiafölény? Meglátjuk, már várom. A Fidesz tehet róla, mert apátiában van az ország!

 

Bajnaiék pedig csak most foghatják igazán a fejüket, hogy áprilisban összeálltak a többivel. Én szóltam!

 

17:20 (Buday): 19.53%-on a részvétel, ami jóval alacsonyabb az előző két alkalommal összevetve. Azt hittem volna, hogy a kampánycsend eltörlésével könnyebb napközben mozgósítani akármilyen fórumon, de ezek szerint mindenki lefutottnak tekinti a végeredményt - joggal. A mi szavazóköreinkben nagy volt a forgalom, bár sorbanállást nem tapasztaltunk Buda egyik útba ejtett szavazóhelyiségében sem - sajnos Feri se taxizott minket sehova, no de majd legközelebb.

 

Kíváncsian várom már az urnabontást és persze a többiek beszámolóit.

 

13:20 (trédoff): Üdvözlet mindenkinek ezen a szép májusi hétvégén! Félek, hogy unalomba fullad ez az európéer szavazás. Nálunk a szavazókör inkább hasonlít valami álmos vidéki klubdélutánra, mint pezsgő szavazóhelyiségre. Pedig kígyózó sorokban várakozó, európai értelemben vett demokratákat vártam, akik most végre jó kezekbe helyezik az ország sorsát - ha már itthon nem sikerült, legalább Brüsszelben.

 

11:55 (Narancsköd): A részvétel markánsan elmarad az 5 évvel ezelőttitől. A 2010 óta futószalagon érkező uniós ízetlenkedések és támadások megtették a hatásukat, a magyarok egyre nagyobb aránya tartja az EU-t egy megbízhatatlan, önző gittegyletnek. Kár, hogy az Unió semmit sem tesz saját lakossági elismertségének a növeléséért.

 

A budapesti részvételi arány 9-kor még nem lógott ki felfelé, 11-kor viszont már jócskán verte az országos átlagot. Az újlipótvárosi újságírók, független gondolkodók és az erzsébetvárosi boltosok nem szeretnek korán kelni, ébredés után viszont valószínűleg annál nagyobb dühvel szaladtak szavazni.

 

11:10 (Buday): 5,25%-os részvétel. Az alacsony részvétel is mint tudjuk, kinek kedvez - és hát aki nem megy szavazni, az Orbán Viktorra szavaz. Szerelmünkkel ébredünk, kávézgatunk, lemegyünk kicsit a konditerembe is, aztán valamikor késő délután behúzunk egy gyönyörű ikszet vagy pluszt Miniszterelnök Úrékra. Jó kezekben van európai képviseletünk is, hadd egye a fene a sok csótányt!

 

Estére újra bekészítettem a legjobb söröket, mellé a magyar futball ünnepét is megtekintem a tegnapi biszembaszom helyett - egyszóval garantált az öröm és a felhőtlen szórakozás.

A bejegyzés trackback címe:

https://polgarda.blog.hu/api/trackback/id/tr526205502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyreo 2014.05.26. 02:01:09

Írjatok majd egy elemezést! Kíváncsi lennék rá.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.26. 12:49:34

@Tyreo:
Mit elemezzünk? Az MSZP egymással versengő platformjai nem nagyon érdekelnek bennünket, inkább csak kéjesen nézzük a harcukat és a nemzeti oldal tarolását.

Tyreo 2014.05.26. 16:33:29

@Kuruc ezredes: Kár :(
Pedig előbb-utóbb onnan fog előkerülni a kihívótok, gondoltam azért szemmel tartjátok őket.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.26. 16:39:02

@Tyreo:
Eddig is innen került ki. Amíg ez a brancs van odaát, addig épülni-szépülni fog drága nemzetünk, nem kell aggódni. :)
Kurvára örülünk amúgy. Most szépen jön majd vissza Feri, és megint hatalmas sikerek elé fog nézni vele a teljes baloldal. Népszerűbb lesz, mint valaha.

Tyreo 2014.05.26. 21:38:07

@Kuruc ezredes: áá ezt nem hiszem. Szerintem körbeüzente, hogy minden egyes szektatag aki elmegy szavazni az kap egy puszit, vagy valami ilyesmi. De ennél többen nem lesznek.
süti beállítások módosítása