Polgárda

Polgárda

Tény: köszönjük, Varga Úr, köszönjük, Fidesz!

2018. április 02. - trédoff

Egy héttel a várva-várt ellenzéki taktikus demokrácia-diadal előtt ideje, hogy számba vegyük mi mindent tett a Fidesz nyolc év alatt a gazdaságpolitikában! Igaz, hogy ma már nem divat ilyen kérdéseket feszegetni, amióta többek között kiderült, hogy a legkiszolgáltatottabb rétegek is a Fideszre szavaznak, valamint se az IMF, se a hitelminősítők nem buktatták meg a rezsimet, ugyanakkor jobb nem elfelejtkezni az elért eredményekről! Ahogy telt-múlt az idő, össze is gyűlt 8 nemzeti év amelyet prímán össze tudunk hasonlítani 8 liberálkommunista évvel! Biztos nagyon izgalmas lesz!

A háztartások nettó likvid vagyona

Lássuk először a leghúsbavágóbb kérdést, hogy is állnak a háztartások? Nincs jobb érzés mint  saját magunkra hivatkozni, vegyük is elő a "háztartások nettó likvid vagyona" nevű mutatónkat, s lássuk miként fosztotta ki a Mészáros-Habony konzorcium a szegény magyar népet:

chart_1.png

Úgy tűnik, sehogy.

Az igazszághoz természetesen hozzátartozik, hogy a háztartások hitelállománya 2011 negyedik negyedév óta folyamatosan csökken - az akkori ~11.000 milliárd forintról mára ~7600 milliárd forintra változott ez az állomány (ezen belül a devizahitelek aránya elenyésző arányúra csökkent). Ez önmagában azt is jelenthetné, hogy a háztartások minden megtakarításukat hiteltörlesztésre fordítják, s a nettó vagyon csak azért nő, mert egyre kisebb a negatív előjelű tényező a képletben. Ha megnézzük a nettó vagyon szerkezetét...:
chart_2.png...akkor azt látjuk, hogy a nagyarányú hiteltörlesztés mellett, 2014 óta elképesztő ütemben növekszik az értékpapír-, részvény- és részesedésállománya, valamint kisebb mértékben, de szintén növekszik a készpénz- és betétállománya a háztartásoknak.

Államadósság

Persze, persze, olcsó hitelből könnyű rezsicsökkentést finanszírozni, de mi lesz ennek az ára? Csökkenő államadósság, ugyan már! Hiszen itt a lopás a rendszer része! Nézzük csak meg a tényeket...

chart_3.png

Létezik ez a jó kis adósság vs GDP olló nevű mutatószám, ami szemlélteti, hogy mi nő jobban: a GDP, vagy az államadósság? Ha jobban nő a GDP akkor az ország kinövi az adósságot - éppen ez történik a narancssárga térfélen, most már 6 éve folyamatosan. A jegybanki alapkamat is azóta simul szépen a nulla közelébe mióta Matolcsy Úr átvette az intézmény irányítását a szakértőktől. A költségvetési hiányt meg se merem említeni, az övön aluli ütés lenne (nincs az ábrán, de utána lehet nézni - 2006: 20% felett, 2017: 2% alatt), főleg Ferinek.

Foglalkoztatottság

Bőven elég lenne a KSH vonatkozó gyorsjelentését hivatkozásként beszúrni, de abból mindig kifelejtik a vörös-narancs hátteret, így használjuk a sajátunkat:

chart_4_1.png

Igazi sikertörténet kezdett már kibontakozni a vörös térfélen, amikor a narancs rémuralom kettétörte az álmokat!

Összefoglalva

Mindkét oldal megmutatta mit tud, 8-8 év eredményeit egymás mellé tudjuk tenni.

Liberálkommunista ellenzék = hitelből stagnálás, bizonytalanság, felelőtlen pénzgazdálkodás.

Nemzeti keresztény kormányoldal = saját erőből biztos növekedés, vagyonosodás, felelős pénzgazdálkodás.

Április 8-án tessék választani!

 A számítások hivatalos KSH, MNB és AKK adatokon alapulnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://polgarda.blog.hu/api/trackback/id/tr7613801254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buday András · http://polgarda.blog.hu 2018.04.03. 07:59:10

Tökéletes, köszönjük!

Külkereskedelmi többlet, hiány - hirtelen nem is tudok mondani semmit, amiben szarabbak lennénk. Max. a férfi kézilabda, de hát ezek úgyse akarnak versenysportot (igaz, másmilyet se nagyon, csak a herbált).

Majd megmagyarázzák biztos, hogy történelmi esélyt puskázott el az 0rbán-kormány, mert 10x ilyen jónak kellett volna lennie, Megyó jobban csinálta volna, meg hát korrupció volt, kevés CT, és Elios, Kósa, Ráhel, Lőrinc.
süti beállítások módosítása